Katalin, hát ez nagyon vicces!

Katalin, hát ez nagyon vicces!

Katalin, hát ez nagyon vicces!

Szép keresztényi dolog belerúgni egy közösségbe, akit éppen kivéreztetsz. Ha már láthatóan rosszul érinti őket a kegyetlenséged, miért nem fejeled meg egy humorosnak szánt képpel, amivel nyilvánvalóan bemutatsz több százezer embernek?

Jól nézzétek meg ezt a képet.

Hát ez milyen vicces!

Novák Katalin fejében itt biztosan az járt, hogy frappánsan visszaszól az LMBTQ közösségnek, ezzel válaszolva arra, hogy egy amúgy csodálatos kampány indult az ő intézkedései ellen, amibe nem csak a magyar társadalom óriási része, de óriási cégek is beálltak.

Novák Katalin biztosan vicces akart lenni, szemtelen, esetleg laza, akár kreatív. De igazából csak megmutatta, hogy eszébe sem jut végiggondolni ezer ellenérvet a politikája ellen, eszébe sem jut ránézni mélyebben a Szivárványcsaládokért Alapítványra vagy az #acsaladazcsalad kampányra, hanem a felszólaló, segítséget kérő közösséget inkább kineveti, sőt, kinevetteti.

Szeretettel teli cselekedet ez, pont olyan, amit elvárnánk egy olyan embertől, aki a szeretetről szóló családokat képviseli és védi és aki felhatalmazta magát arra, hogy bárminemű szaktudás nélkül gyerekek és felnőttek sorsáról döntsön.

Novák Katalin azt várja, hogy nevessünk vele, miközben ő kinevet minket.

Minket, akiket ő minden bizonnyal lenéz egy ilyen lekicsinylő gesztussal. Holott belegondolhatna, hogy ezzel a saját nép polgárait nézi le. Mert bizony az LMBTQ emberek is magyarok. Akikért felelősséggel kéne tartoznia. És nem válogathatna. Minden élet számít. Ugye.

Megjegyzem, lehet arra gondolt, hogy nosztalgiázik egyet. Rossz hír, hogy a plakát készültének időszakában a Fidesz bizony még hitt a demokráciában. Sőt, abban is, hogy a melegeket nem szabad elítélni.

Ezer sebből vérzik ez a kép és millió sebből vérzik ez a mosoly.

Novák Katalin nem tudott vicces lenni. De ismét, a mai napon is, mint minden nap, legalább megmutatta, hogy mennyire érzéketlen ember.

És milliárd sebből vérzik ez a büszkeség, amit látunk rajta. 

Nem kéne büszkének lenni arra, hogy emberek életét teszi tönkre. 

Nem kéne büszkének lenni arra, hogy képtelen a megértésre, elfogadásra és együttérzésre. 

Nem kéne büszkének lenni arra, hogy a tiltakozásban ő csak egy humorforrást lát.

Tetszett az írás? Akkor szégyentelenül megkérlek, hogy kövess Instagramon! Felhasználónév: @kanicsar  …És Facebookon!

Facebook Comments