Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a szerelem politika?

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a szerelem politika?

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a szerelem politika?

Semmi gond nincs a szerelem megünneplésével, hiszen a világ egyik legjobb dolga. De ha a szerelem politikai ügy, mert más vagy mint a többség, nehéz a támadások közepette őszintén örülni. 

A Valentin-napot lehet utálni, de igazából sose értettem, hogy miért is utálják az emberek. Álszent dolog, hogy tiltakozunk a szerelem ünneplése mellett, miközben szinte minden regény, vers, dal, film, színházi darab a szerelemről szól. Annak az ünnepléséről vagy éppen elsiratásáról, hogy két ember szereti egymást vagy éppen már nem szereti egymást. A szerelem és a szex a világ legjobb dolgai. Miért ne ünnepelnénk akkor őket? Ha halottak napja lehet, miért ne lehetne szerelmesek napja?

Ámde. Magyarországon 2021-ben a szerelmet ünnepelni kicsit problémás. Főként melegként. Főleg leszbikusként. Szingliként meg – nyilván – amúgy is. 

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a kormánya napról napra megragadja azt a lehetőséget, hogy a szerelmet megtűrt bűnként, undormányos dologként, devianciaként könyvelje el? Ha megállás nélkül azt sugallja, hogy „oké, élhetsz így, szerethetsz így, de akkor a mi szemünkben nem vagy normális, nem vagy teljesjogú állampolgár, sőt… nem vagy magyar.”

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a feletted lévő irányítók megállás nélkül arról beszélnek, hogy a szerelem beteljesülése csak a gyerek, csak a család, csak a családi ház ingyen hitellel, nagy autó ingyen hitellel, három vagy több gyerekkel, álommentes apuval, adómentes anyuval, aki társaságban nem politikáról, hanem receptekről beszél? 

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha az állami idea szerint a te szerelmed egy egérút, egy terméketlen semmi, amiből se házasság, se gyerek nem lesz, így pedig nem is építed a Szent Hazát?

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha az állam szerint a szerelem csak arra való, hogy gyereket csináljatok? Minél több és több szavazót, állampolgárt, kis magyar fehér katolikus heteroszexuálisokat, de te meddő férfi vagy, meddő nő vagy, nem jön össze, sokadszorra sem, nem tudjátok mi a baj, vagy egyszerűen úgy döntesz, hogy köszönöd, te gyerek nélkül is boldog férfi és nő vagy.

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, mikor ha nem abba vagy szerelmes, akibe a kormány szerint kéne, akkor folyamatosan ott bújdosnak és sugdolóznak az ágyad alatt és rosszallóan vonogatják a szemöldöküket minden ágynyekkenésnél és gunyorosan beszélik ki a szexuális életedet az állami pénzekbő finanszírozott, milliárdokat elnyelő műsorokban, ahol az agenda az, hogy fröcsögjön a gyűlölet?

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha minden szexuális aktusod, ha minden orgazmusod, állami ügy? Méghozzá megvetendő állami ügy, káros, gonosz, rossz példa? 

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a szerelem ebben az országban már rég nem szerelem, hanem példa vagy ellenpélda, helyes befektetés vagy káros eljárás, jó befektetési alap vagy elrettentő zsákutca?

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha ha ez egy picit más, mint a kinevezett normál, akkor akár „kutyaszar”, egy vörös vonal túloldalán álló, gyerekek lelkét zabáló szörnyeteg, Isteni próbatétel, hajlam, abberáció, balliberális propaganda, nevetséges betűhalmaz, vagy olyan dolog, ami „régen bezzeg nem volt”?

Hogyan lehet ünnepelni a szerelmet, ha a szerelem politika?

Egyszerűen. Csak szeretni kell. Mert bármennyire is szeretnék államosítani két ember között az érzéseket, ez nem fog működni és nem fog megtörténni. Bármennyire is próbálják elérni azt, hogy az ember bűnösnek, vagy haszontalan érezze magát, nem fogja.

Akik a szerelmet támadják, akik a szeretetet nem értik, akik a két ember közötti harmóniát csoportosítják jóra és rosszra, azok még nem szerettek igazán.

Ha te elfogadod más szerelmét, már szerettél igazán. És van mit ünnepelned. Akárki vagy és akárkit szeretsz. 

Facebook Comments