Megint a buzulás a vicces

Megint a buzulás a vicces

Megint a buzulás a vicces

Régen olvastam, hogy a régi, hírhedt pesti vicc intézménye nem veszett el, csak átalakult és internetes mém lett belőle. Ez tök jó.

Azt is olvastam, hogy a nevetés a legjobb orvosság. Ha ezt vesszük alapul, akkor szegény magyar nép ezért gyárt jobbnál jobb poénokat a Fidesz, a kormány és az ellenzék minden ballépéséről. Szar nekünk, de legalább tudunk rajta nevetni.

Pont ez történik most Szájerral is, aki miután jól átírta extra homofóbra az Alaptörvényt, részt vett egy minden bizonnyal homoszexuális aktusokban is bővelkedő orgián, lemászott egy ereszcsatornán, drogot tartott magánál, majd lemondott. Az egész jelenet, az egész jelenség, a Fidesz álszent keresztényi értékeivel, szentesített, orosz virtusú homofóbiájából és nagy nemzeti erkölcseivel, úgy ahogy van beleillik egy tragikomédiába és egy újabb, tökéletes epizódja annak, amikor a Fidesz álarca mögül kibukkan a valódi, rothadó arc.

Nagyon vicces most Szájert buzizni és minél több olyan mémet gyártani róla, hogy mi is történhet egy orgián a srácok között.

Igen-igen, haha, a buzulás tök poén, ha két férfi csinálja egymással az cikisen vicces. Tökéletes most ide az öltözői humor, mikor a fiúk poénból boxerben anális szexet imitálnak, mert az annyira gáz, hogy már poén. Na meg egy kis buzizással, buzisággal mindig be lehet égetni a másikat, na. Főleg ha te vagy a péló végén. Mármint másik végén. Vagyis, na, ki érti ezt, lényeg hogy Szájer lehet melegszexet csinált és ez vicces.

Az viszont egyáltalán nem vicces, hogy a mémesítéssel igazából megint egy jó viccet csinálnuk az egészből, és ennek a viccnek a középpontjában megint az áll, hogy valaki lehet buzeráns. 

Ahogy Borkainál, a Fidesz másik erkölcsi és morális miniszterénél is az lett a poén, hogy kurvákkal kokainozik a jachton – nem pedig az, hogy lehet, hogy állami pénzekkel tömi ki a zsebét –, itt is az a vicces, hogy valaki kvázi szexel, nem pedig az, hogy amúgy ez az ember tönkretette több ezer ember életét.

Igen, lehet nevetni a nyomorunkon és valljuk be, kell is, mert néha tényleg csak ez jut. Igen, terjed ezzel is az ügy.

De! Vajon nincs egy elég maszek veszélyforrása annak, hogy a viccekkel az egész szituációban csak és kizárólag a helyzet komikájára koncentrálunk?

Nem pedig arra, hogy a magyar állam homofóbiája és transzfóbiája miatt emberek lesznek öngyilkosok.

Nem pedig arra, hogy a magyar állam homofóbiája és transzfóbiája miatt emberek költöznek el az országból.

Nem pedig arra, hogy a magyar állam homofóbiája és transzfóbiája miatt több ezer ember nem lehet szülő a jövőben.

Nem pedig arra, hogy a magyar állam homofóbiája és transzfóbiája miatt több ezer gyerek marad árva a jövőben.

Nem pedig arra, hogy a magyar állam homofóbiája és transzfóbiája miatt míg mások négyszer házasodhatnak, valaki egyszer sem. Mert csak.

Nem arra, hogy ez az álszent rendszer több ezer polgártársunkat életét teszi tönkre, miközben a kiskirályainak mindent megenged, következmény nélkül. Pedig ezen kéne igazán elgondolkodni. Erről kéne igazán beszélni. Erről kéne igazán posztolni és beleállni a témába.

Bele kellene gondolni megannyi ember és család tragédiájába is, ami a sok vicces mém mögött meghúzódik. És nem csak arra koncentrálni a vicces mémekkel, hogy valaki férfiként férfiakkal szexel vagy iszonyat nevetséges módon akar meglógni egy “házibuliról.”

Lejárt az a korszak, amikor valami azért vicces, mert buzis.

És lassan le kell, hogy járjon az a korszak is, hogy megpróbáljuk inkább elvicceljük az egészet, hogy könnyebb legyen, hogy feloldozást nyerjünk, legalább egy kicsit. Lehet, hogy most járt le. Mert ez bármennyire is vicces, már egyszerűen nem vicces.

Tetszett az írás? Akkor szégyentelenül megkérlek, hogy kövess Instagramon! Felhasználónév: @kanicsar 

Facebook Comments