Aki petárdázik, annak kicsi a… jaj ne már!

Aki petárdázik, annak kicsi a… jaj ne már!

Aki petárdázik, annak kicsi a… jaj ne már!

Régóta akartam írni egy bizonyos petárdázós, problematikus, kispéniszező figyelmeztetésről, ami úgy szól, hogy „Aki petárdázik, annak kicsi a pöcse!” Megfogadtam, hogy addig nem írok róla, amíg nem látom. Nos, újra a szemem elé került. Szóval köszönöm Balázs, végre kiadhatom a dühömet.

Horrorra akadva – amúgy zseniális – első részében van egy jelenet, amiben a sorozatgyilkos elkezd röhögni a sorozat sportos szépfiú pénisze láttán, mivel az, nos… tényleg kicsi. Ezen háborodik fel a szépfiú, ráüvöltve a főellenségre, miszerint „Te kiröhögnél egy tolószékest?” A PC-mentes korszakban született poén minden Szilveszterkor és minden augusztus 20-án eszembe jut, hála a petárdázós figyelmeztetés miatt, aminek megannyi verziója forog az interneten, borzasztó felbontású, agyontömörített jpg-ként, nevetséges betűtípusokkal és sokszor alapvetően fejfájást okozó kutyás Stock-képekkel, amiken könyörgöm, még a vízjel is rajta van, a fenébe is. 

A képek receptje egyszerű: végy egy kutyás képet és írd rá, hogy „Aki petárdázik, annak kicsi a pöcse.”Ha nagyon szorgalmas vagy, még ráírhatod a forrást is, ami Demény, a kötsög.

Mielőtt megoperálom ezt a zseniális felkiáltást, két dolgot tisztáznék. Egyrészt semmi bajom Deménnyel, a vizslával. Bőven megvoltak a magam harcai a magyar média beszélő állatainak egy részével, de őt bírom, egyszer meg is könnyeztem egy posztját. Másrészt ez az írás nem arról fog szólni, hogy jó-e a petárda meg a tűzijáték, vagy sem. Egy hangos, drága, környezetszennyező, veszélyes, embereket és állatokat is kiborító felesleges hülyeséget nem támogatok. Többek közt pont ezen okokból nem támogatom a Fideszt sem, hello.

De nézzük meg mi is a baj ezzel a mondattal! És igen, tudom, hogy ez a mondat egy vicc, és a vicceken nem akadunk fenn, de ez a mondat egy egész komoly kórtörténete is lehet a társadalmunknak. Bármennyire jó célt is szolgál. Kicsit akadjunk fenn rajta.

Az, hogy milyennek születünk, nem rajtunk múlik. Nem tudjuk befolyásolni a szemünk színét, a hajunk sűrűségét, a magasságunkat, az, hogy mekkora a mellünk, vagy azt, hogy… mekkora a pöcsünk. Sok ember mégis pont ezekre a pontokra koncentrál, ha bántani akar valakit. Ez a jelenség már jelen van az óvodában, az iskolában és a felnőttek között is, mondhatni az emberi természet egy sajnálatos része, amit egy minimális önfegyelemmel el lehet kerülni.  És arra is tanítjuk a gyerekeket, hogy testi adottság miatt nem csúfolunk senkit.

Megannyi ember szenved nap mint nap amiatt, mert nagy az orra, mert kicsi a melle… vagy mert kicsi a pöcse. Ezeket az embereket kísérhetik a mindennap során fura tekintetek, hallhatnak szidalmakat vagy pedig éppen önmagukat bántják a legjobban azzal, hogy hallgatva a társadalom elvárásaira, szépen lassan gyűlölni kezdik magukat, mert nem elég hegyes az orruk, nem elég nagy mellük vagy éppen nem orbitálisan hosszú és vastag a péniszük. Ha ezek az emberek elég támadást kapnak az életük során akár környezetüktől, akár saját maguktól, szép lassan komoly mentális problémákkal nézhetnek szembe, aminek aztán könnyen lehet az az eredménye, hogy tönkremegy hétköznapi vagy szexuális életük.

A legjobban ebben a testháborúban a nők érintettek, így a testháború elleni kampányok is leginkább a nőkről szólnak. Ne nézd le a teltkarcsú nőket! Ne csúfolj egy nőt azért, mert nem elég nagy a melle! Szokj le a szőke nős viccekről, mert a hajszín csak egy hajszín, az általánosítás pedig veszélyes! Mindezeket lassan, de biztosan kezdi meg is tanulni a társadalom. Szerencsére.

De mi van a férfiakkal? Miért hagyjuk figyelmen kívül azt, hogy egy férfire is iszonyatosan nagy stresszként nehezedhet az, ha a testi adottságaival piszkálják, ha már-már elérhetetlen elvárásokat fektetnek elé vagy akár kirekesztik, mert nem felel meg nekik? 

Szóval ezt figyelembe véve engem tök érdekelne, hogy milyen reakciókat okozna az, ha ez a mondat úgy működne, hogy „aki petárdázik, annak kicsi a csöcse.” Vajon akkor is mindenki osztogatná és készítené el a saját verzióit, tájékoztatva a népet? Vagy mindenki kiakadna rajta, mondva, hogy na ne bántsuk már a kicsi mellű nőket? A kicsi mellekkel semmi baj.

Ugyanez igaz a kicsi pöcsökkel is.

Teljesen felesleges egy testi tulajdonságot gúnyolódásra használni, vagy arra, hogy a rossz embereket párosítsuk velük. Mert ez a mondat jelenleg azt üzeni, hogy egy bizonyos testrész bizonyos mérete ciki. Hogy van egy bizonyos méret limitje ennek a testrésznek, ami alatt te a ciki halmazba kerülsz, nevetségesnek számítasz, kevés vagy. Hogy vannak emberek, akik valami rosszat csinálnak, és nekik biztosan kicsi ez a bizonyos testrészük. Ergó egy rossz tett összekapcsolható azzal, hogy neked egy bizonyos testrészed nem olyan, mint amit a társadalom elvár.

Ha valaki nem petárdázik, jó ember, nem gondolkodunk a péniszén. Lehet kicsi és nagy farka is. De ha valaki petárdázik, rossz ember, ergó biztosan kicsi a farka.

Na ne már. 

Mi lenne, ha felnőtt emberek kicsit észhez térnének és nem testi tulajdonságokat használnának mások megszégyenítésére? Mi lenne, ha belegondolnánk abba, hogy fizikai adottságokkal viccelődni veszélyes dolog, mert vannak a környezetünkben olyanok, akik épp ilyen fizikai adottságokkal rendelkeznek és lehet, hogy ez problémát jelent nekik, érzékeny pontnak számít, ami ha fel van emlegetve vagy rosszként, cikiként van jellemezve, az bizony fájdalmas. Mi lenne, ha lenne bennünk ennyi józan empátia? Mi lenne, ha a kicsi pöcsöt nem tartanánk cikinek? Mi lennel, ha nem törekednénk arra, hogy cikizzünk embereket? 

A cikk témájának nagyon jól megadja az esszenciáját az, hogy kicsit megijedtem, hogy mit fognak majd szólni az emberek, ha elolvassák, és mit gondolnak majd rólam és az én… méreteimről. Hiszen minden bizonnyal lesznek olyanok, akik ezután kineveznek magukban a kis péniszű emberek képviselőjének (kérlek ne) vagy azt gondolják majd, hogy a frusztrált kispöcsű buzi hisztizik egy vicc miatt. Annyit kiemelnék: én próbálok mindenkit képviselni. Ha pedig valaki ezután a cikk után péniszméretekkel akar támadni (gyanúsítani), annak bizony nem jött át az üzenet.

A lényeg annyi, hogy lehet bármekkora a pöcsöd… a petárdázás ígyis-úgyis nagy hülyeség lesz.

Az írás eredetileg a Drámakirály blogon jelent meg.

Tetszett az írás? Akkor szégyentelenül megkérlek, hogy kövess Instagramon! Felhasználónév: @kanicsar 

Facebook Comments